Facturile la întretinere pe februarie îi ard la buzunare pe timisoreni

Gerul din februarie se regăsește în facturile de întreținere pe care locatarii au început să le primească luna aceasta. Pentru apartamente cu două și trei camere, costurile la întreținere trec binișor de 1.000 de lei. Printre locatari, situația este de-a dreptul îngrijorătoare. Cei mai afectați de costurile uriașe cu încălzirea și apa caldă rămân pensionarii. Unora nu le va ajunge pensia pe două luni pentru a-și achita facturile foarte mari de întreținere aferente lunii februarie.

Petru Olariu, președintele Federației Asociațiilor de Locatari din Timișoara, a prezentat pentru www.oradetimis.ro câteva dintre cele mai ridicate facturi la întreținere. Astfel, o familie care locuiește în Piața Romanilor trebuie să scoată din buzunar 1.303 lei pe luna februarie pentru un apartament de 92 de metri pătrați. În același timp, întreținerea pe lună trecută, în același imobil, dar pentru un apartament de 88 de metri pătrați, se ridică la 1.247 de lei.

Pe strada Beethoven, locatarii unui apartament au de achitat o factură în valoare de 1.155 de lei pentru un apartament de 56 de metri pătrați. De asemenea, o familie de pe strada Colonel Enescu, ce locuiește într-un apartament de 56 de metri pătrați, are de achitat pe februarie o factură la întreținere de 705 lei.

Nici în alte zone ale Timișoarei lucrurile nu stau mai bine. Pe strada Timiș, spre exemplu, factura de încălzire și apă pe luna trecută la un apartament de 66 de metri pătrați ajunge la 667 de lei. În schimb, în cazul unei locuințe mai mari, de 77 de metri pătrați, pe strada Paciurea, întreținerea este puțin mai mică, de 632 de lei. În același imobil, întreținerea unei locuințe de 90 de metri pătrați pe februarie se ridică la 889 lei.

SURSA: oradetimis.ro